Za 5 minuta morate biti na sastanku sa šefom koji vas je nazvao i rekao da mu složite content strategiju? Oboje vrlo dobro znate da ni vi ni on ne znate što je zapravo content marketing. Ništa zato, pročitajte na briznu ovaj uvod u content marketing i vrlo lagano ćete šefu pojasniti zašto baš vašoj kompaniji treba content marketing. A ako se ne osjećate dovoljno sigurno da sa svojim marketinškim planom nastavite samostalno, javite se nama. Volimo pomagati.

Content marketing pomaže kompaniji da educira svoje klijente i potencijalne kupce o proizvodima i uslugama. Cilj je pružiti savjete, pomoć i edukaciju o svemu što može pomoći korisnicima. Takve informacije mogu se dijeliti u obliku bloga, članka, e-knjiga webinar, videa ili posta na društvenim mrežama, a mogućnosti su beskrajne.
Neki ljudi su već prepoznali content marketing kao sljedeću veliku stvar koja će im pomoći stvoriti i proširiti vezu s kupcima. Međutim, za one koji su još uvijek neodlučni i gledaju na content kao dodatni oglas, sljedeće činjenice i brojke koje će privući vašu pažnju.

- content marketing povećava angažman s publikom. Samo pravilan izbor fotografije na oglasu može povećati broj prikaza do 94%
- kompanije koje koriste vlastite medije kako vi objavljivali blogove i stranice sa sadržajem generiraju 97% više ponuda od tvrtki bez.
- content marketing povećava prodaju. 55% korisnika kažu da će vjerojatno nastaviti kupovati od kompanije koja im servira sadržaj
- content marketing može biti jeftiniji od tradicionalnog. Ponekad i do 60% jeftiniji.

Stručnjaci kažu da bi male tvrtke trebale biti još više usmjerene na content marketing of velikih. Mala poduzeća nemaju luksuz velikih budžeta koji se mogu trošiti na nedjelotvorno oglašavanje, ali istovremeno moraju poticati svijest o brandu s ograničenim resursima. Content marketing je izvrstan način da male tvrtke naprave oboje.

Činjenica je da male i srednje kompanije moraju ulagati u content marketing. Tako stvaraju svijest o svom brendu i dovode nove korisnike i klijente. Ali content marketing može učiniti nešto još bitnije za brend ili kompaniju. Dobra sadržaj gradi povjerenje. A ako vam netko vjeruje, vrlo vjerojatno će kupiti vaše proizvode ili usluge i vjerojatno će vas preporučiti svojim prijateljima i obitelji.