Marketinška industrija je dugo uvjeravala svoje klijente da su kvaliteta i količina sadržaja dva suprotstavljena koncepta. Možeš imati ili malo dobrog sadržaja ili jako puno ne tako sjajnog sadržaja. Ali nikako ne oboje u isto vrijeme. Šteta da su vam toliko dugo lagali. Naime, vrijeme je da prekinemo taj mračni trend borbe sadržaja sa sadržajem.

Prije 20-30 godina bili smo osuđeni na sasvim drugačiju vrstu komunikacije. Mediji su imali vrlo ograničene kanale komunikacije s potrošačima ili bolje rečeno - potrošači su informacije mogli saznati iz vrlo malog broja izvora. Što znači da su velike medijske kompanije bile glavne i imale potpuno kontrolu nad kontrolom informacijskih kanala, a samim time su mogle drastično utjecati na uspjeh ili neuspjeh proizvoda.

Ali ipak, danas je gotovo kraj drugog desetljeća 21 stoljeća i sve je drastično drugačija. Kompanije imaju tisuće načina za doprijeti do svojih potencijalnih korisnika, a većina korisnika ima pristup uređaju koji im omogućava ne samo da sazna sve što ga je ikada zanimalo nego i da ignorira ili pridaje pažnju točno onim proizvodima kojima želi. U tom kontekstu, kako možemo očekivati da će korisnici lagano i uspješno raditi distinkciju između sličnih kompanija?

U zadnje vrijeme smo svi postali stručnjaci u proizvodnji sadržaja, bilo da se radi o člancima, blog postovima ili statusima na društvenim mrežama. Ono što smo možda pomalo zaboravili je kako graditi publiku. Odnosno, kako možemo procijeniti pravu vrijednost sadržaja. Činjenica je da možete proizvoditi savršeni sadržaj ili ogromne količine sadržaja, no ako ga nemate gdje plasirati, čemu uopće stvarati sadržaj?

A sada jedna mala tajna - fora nije ni u velikoj količini ne tako sjajnog sadržaja niti u malo fenomenalnih članaka koji će svi pamtiti zauvijek. Tajna je u savršenom balansu između to dvoje. Potrebna je i kvaliteta i kvantiteta ako želite stvoriti nove leadove i lojalnu publiku. Ono što je bitno je da sadržaj i korisničko iskustvo postaju glavne odlike koje razlikuju kompanije u ovom ogromnom moru internet sadržaja. Prava razlika između vaše kompanije i vašeg konkurenta je u načinu na koji komunicirate sa svojim klijentima - mogu vam kopirati proizvode, mogu otvoriti dućan pored vas, ali pobrinite se da vam ne mogu kopirati sadržaj.

Kada bi kompanije ovo shvatile, inzistirale bi da sadržaj postane pravi kralj njihovih biznis modela. Počeli bi stvarati sadržaj koji bi stvarao lojalnu publiku da bi im kasnije mogli servirati sjajan sadržaj koji vodi do boljih prodajnih rezultata. Content Marketing Institute kaže da 45% ispitanika jedne ankete kaže da su postavili ispravne alate za stvaranje sadržaja, ali ih ne znaju koristiti. Ne budite jedan od ih 45% i primite se posla.