Ako se bavite marketingom i pokušavate prodati svoj proizvod, vrlo ste vjerojatno svjesni činjenice da ste na sebe nabacili previše posla. Razmišljate o proizvodu koji prodajete, smišljate strategije, komunicirate s medijima, pišete, slikate. I više od toga. Uz sve to, morate razmišljati o svojim klijentima - mušterijama kojima se obraćate i kako kreirati savršeni oglas koji će se baš njima svidjeti.

Istraživanje koje je nedavno provela američka kompanija Media Dynamics kaže da prosječni Amerikanac dnevno vidi između 5 i 20 tisuća oglasa i raznih brendova. Kako, onda, se progurati kroz toliku šumu oglasa i zapeti nekome za oko? Ključ je, čini se, u poznavanju publike do koje želite doprijeti, strategije koja najbolje odgovara vašem proizvodu i načinu na koji im želite servirati svoju poruku. A u posljednje vrijeme, sve je sigurnije - pravi način za servirati poruku, pogotovo ako se koristi s nekim tradicionalnijim oglasnim principima, je content marketing.

Ako trenutno ne koristite content marketing u svojoj oglašavačkoj strategiji, a indikatori pokazuju da dobar content marketing najbolje spaja kompanije i klijente, možda bi trebali baciti pogled na nekoliko brojeva koji će vas naučiti kako vaši kupci i klijenti konzumiraju sadržaj prije nego razmislite kako ćete nastaviti dalje. Istraživanje koje je proveo DemandMetric pokazuju pravu snagu content marketinga:

- 90% kupaca vjeruje da je sadržaj koji je prilagođen njima vrlo koristan
- 82% korisnika ima pozitivno mišljenje o kompaniji ili proizvodu
- 80% voli saznati pojedinosti o kompaniji ili proizvodu kroz prilagođeni sadržaj
- 78% ljudi vjeruje da ostvaruju direktniju vezu s kompanijom ako čitaju sadržajni oglas
- 70% kupaca bi radije saznala za proizvod ili tvrtku kroz članak nego kroz oglas

Ova statistika u sebi sadrži nekoliko vrlo važnih poruka koje svaka osoba koja se bavi marketingom mora razumjeti kako bi se lakše povezala sa svojim korisnicima. Vrlo je važno zapamtiti da content marketing nije samo plaćeno oglašavanje već alat komunikacije s korisnicima. A u ovim brojkama možemo pronaći nekoliko vrlo važnih lekcija o klijentima kojima prezentiramo sadržaj.

Prvo - važno je biti koristan. Vaš klijent iz sadržaja koji mu servirate mora naučiti nešto što nije znao ranije. Content marketing je idealan alat za komuniciranje načina na koji vaš proizvod, što god on bio, može biti koristan kupcu ili klijentu. Iskoristite ovaj alat kako bi vašim korisnicima pokazali vrijednost onoga što im nudite.

Drugo - budite pozitivni. Svako istraživanje ikad provedeno pokazalo je da su brendovi koji zrače pozitivnošću zarazni i privlače više kupaca. Vaši klijenti vole pozitivu.
Treće - podučavajte. 60% korisnika pretražuje internet prije nego se odluči na kupnju. Što znači da žele razumjeti proizvod ili kompaniju prije nego odluče što će učiniti. Stvaranje sadržaja koji im pomaže da nauče više je od iznimne pomoći.

Četvrto - pazite na percepciju. Percepcija korisnika postaje stvarnost u njihovom umu. Kao brend, želite oblikovati kako vas korisnik percipira stvaranjem sadržaja koji priča veliku priču. Razmislite o tome što želite da korisnici pomisle kada se spomene vaš brend, a zatim proizvodite sadržaj koji pomaže u otkrivanju tog osjećaja ili emocija.

I peto - obratite pažnju na tekst. Tekstualni sadržaj koji servirate svojim korisnicima kroz content marketing je najmoćniji sadržaj koji im možete pokazati. Svaki tekstualni sadržaj koji stvorite može se prenamijeniti za postove na društvenim mrežama, infografike, videe ili što god vam drugo padne na pamet. Kupci danas saznaju više o tvrtkama putem članaka nego ikad prije, a članci također pomažu vašoj tvrtki da postigne višu poziciju u tražilicama.

No, vratimo se na ultimativno pitanje. Što možete naučiti o svojim klijentima kroz content marketing? Možda je bolje pitanje - što ne možete naučiti? Možete naučiti baš sve. Od toga što ih zanima, preko činjenica koje su im najvažnije pa sve do toga kada i zašto žele baš vaš proizvod. Ne znate od kuda krenuti? Najbolje da se javite nama u Midas, jer u kombinaciji s našim ekspertima i analitikom koju vam možemo pružiti, nema to ga što ne možete napraviti.