Ažuriranje preglednika također utječe na vaše push obavijesti. Često čujemo pitanje „Zašto se moj naslov push notifikacije i (ili) poruke ne prikazuje u cijelosti?“ Pročitajte kako biste naučili najbolje prakse push obavijesti i osigurali da vaše push notifikacije budu optimalne duljine kako biste primili svoju poruku bez da bude odrezana.

Preporučena ograničenja znakova:
Sadržaj:
Recommended Character Limits:
WINDOWS
Chrome:
Firefox:
ANDROID
MAC
Summary:Pogledajmo ove platforme / preglednike malo detaljnije.WINDOWS
Chrome:
U Windows 10 sustavu naslov podržava maksimalno ~ 67 znakova prije nego što se tekst ''izreže''. Duljina poruke ostaje ista sa 159 znakova, sa ili bez slike bannera. (Hero image)U Windows 8 sustavu (i starijim verzijama) naslov podržava maksimalno ~ 57 znakova prije nego što se tekst ''izreže''. Duljina poruke također ostaje ista - 126 znakova – neovisno da li je slika bannera (hero image) dodana u notifikaciju.Važna napomena: U Windows sustavu postoje dvije različite vrste obavijesti, jedna je bijelog dizajna, a druga ima crni izgled. Dakle, ista će obavijest vjerojatno izgledati drugačije na dva Windows uređaja.

Firefox:
U Windows 10 sustavu naslov prikazuje ~ 52 znaka bez skraćenja, dok poruka može prikazivati ~ 135 znakova.U Windows 8 sustavu (i starijim verzijama) naslov prikazuje oko 54 znaka bez skraćenja, dok poruka može prikazivati ~ 200 znakova.Napomena: Firefox ne podržava slike bannera

ANDROID
Optimalna duljina naslova za Android iznosi oko 47 znakova, no duljina poruke ovisi o tome sadrži li obavijest sliku bannera.MAC
Svi preglednici na Macu imaju različita ograničenja znakova za naslov i poruku. Najbolje je da naslov ima oko 20 znakova, a sadržaj ispod 27 znakova.Važno: Širina pojedinih znakova utjecati će na to koliko je notifikacija vidljiva prije nego što se ''izreže''.ZAKLJUČAK:
Chrome nudi najbolje iskustvo za obavijesti/notifikacije putem interneta zbog većih limita ograničenja za znakove te je i najpogodniji za banner slike. Češće ćete kreirati obavijesti koje će izgledati sjajno na Chromeu, ali neće biti jednako učinkovite na ostalim platformama / preglednicima.
Dakle, osigurajte da kreirate svoje obavijesti imajući u vidu ograničenja Maca i Firefoxa. Na taj ćete način osigurati da vaša poruka bude jasna i precizna.