Samo zato što ljudi koji vam posjete website prvi put ne učine točno ono što želite - kupi neki proizvod, ostavi mail adresu ili samo pročita neki članak - ne znači da su zauvijek izgubljeni. Dapače, zapravo ste ih tek upoznali i postoji nekoliko jednostavnih i ne toliko jednostavnih načina da ih dobijete natrag, gdje god se nalazili na internetu.

Prvo što bi trebali učiniti je naučiti nešto o tim pojedincima. Taj ključni korak ne samo da vam pomaže da oformite sjajne načine da ih ponovo zainteresirate u budućnosti, nego vam omogućava da razumijete demografske kvalitete, trendove trošenja i druge ključne podatke koji će vam pomoći da naučite više ne samo o tim konkretnim korisnicima nego i potencijalnim novim ljudima koje ćete dovući na svoj sajt. Ipak, imajte na umu da ova prva grupa korisnika, ova koja je već bila na vašem sajtu, tamo došla namjerno i pokazali su interes za sadržaj koji im nudite. Sasvim je razumljivo, dakle, da bi ih mogli zainteresirati za sličan sadržaj. Zato je remarketing izuzetno bitan alat koji morate inkorporirati u svoju content marketing strategiju.

Content marketing se vrti oko stvaranja i dijeljenja sadržaja koji se objavili kako bi privukli ili zadržali korisnike. Znamo to, ali uvijek je dobro ponoviti. Ako čitate ovaj blog, vjerojatno znate da je bezbroj načina na koji možete doprijeti preko publike: društvene mreže, blogovi, email marketing kampanje, targetirane PPC kampanje… Gotovo smo sigurni da ste do nas stigli preko jednog od tih kanala. Ali, od same činjenice da imamo toliko kanala preko kojih možemo doprijeti do publike nam se malo vrti u glavi. Manje je bitno što se nama vrti u glavi, a više je bitno što toliko kanala može zamuljati poruku koji pokušavamo poslati - pogotovo ako ne koristimo relevantne kanale i u pravo vrijeme.

Remarketing je alat koji bi trebao riješiti te probleme. Ideja je da uz pomoć remarketinga pratite posjetitelje svog websitea i vodite ih kroz korake koje želite da ih poduzmu, što u konačnici dovodi do njihove konverzije kao novog korisnika. Uz pomoć remarketing alata pratit ćete aktivnosti svojih korisnika i iskoristiti te informacije kako bi postavili učinkovitu kampanju za publiku koju sada puno bolje razumijete. Recimo, ako ste uz pomoć remarketing alata otkrili da korisnik nije kliknuo na stranicu “zatraži ponudu” unutar vašeg websitea, onda ćete fokusirati kampanju prema tom korisniku koja će fa dovesti do te stranice. Ako je došao do te stranice, ali nije popuni podatke, onda ćete sve fokusirati da ga potaknete da po popuni. Jednostavno, zar ne?

Remarketing je vrijedan alat za razumijevanje relevantnosti sadržaja i kako se povezati s ciljanom publikom. Osim toga, omogućuje vam izradu fokusiranih i bogatih kampanja koje se odnose na potrebe i interese novih i povratnih kupaca. To će vam omogućiti da ne trošite dodatno vrijeme za izradu kampanje na društvenim mrežama koju ćete servirati ljudima koji žive na u toplijim krajevima zemlje i nuditi im da kupuju lopate za snijeg, a redovito posjećuju vaš web i gledaju suncobrane. S istim alatom ćete se pobrinuti i da ne dajete promotivni popust namijenjen novim korisnicima onima koji su vaši stalni posjetitelji. Na isti način možete kombinirati remarketing strategije i sadržaj. Tih nekoliko dodatnih koraka koje ćete poduzeti da stvorite i podijelite sadržaj koji će biti potpuno relevantan vašim ključnim posjetiteljima može imati sjajne rezultate.

Remarketing će vam omogućiti da štedite novac i vrijeme gradeći content marketing kampanje koje će vaša target publika odmah prepoznati i drastično su veće šanse da će kliknuti. Remarketing miče sve ono nepotrebno i omogućava vam da se fokusirate samo na ono što je bitno vašim klijentima. Ako znate da je specifična grupa korisnika zainteresirana samo za određeni proizvod ili uslugu koju nudite, iskoristite te podatke i uključite ih u svoju strategiju. Možda zvuči jednostavno, ali činjenica da korisniku možete servirati link koji će otvoriti točno onaj dio stranice koji ga zanima može dramatično povećati konverzije na sadržaju koji objavljujete. Više se ne oslanjate na ideju da će kupac sam pronaći nešto na vašem sajtu i vrlo vjerojatno zalutati, nego ga sami vodite do mjesta gdje treba biti, a sve bazirano na prethodnom ponašanju koje ste zabilježili.