Svakim tjednom i mjesecom, svakim novim tehnološkim napretkom i novim pomakom u online oglašavanju, mediji u Hrvatskoj, ali i svijetu, nalaze se u sve nepovoljnijem položaju. Osim što se natječu s konkurentskim medijima, moraju voditi i velike bitke s tehnološkim gigantima kao što su Google i Facebook. Godinama su online mediji bili i ograničeni načinom na koji mogu svojim čitateljima prikazivati oglase i tako zarađivati kako bi se mogli razvijati i unaprjeđivati. Oglase su većinom prikazivali putem bannera, sjajnog alata za brendiranje proizvoda ili tvrtke, no manje idealnog za performance marketing.

U međuvremenu su mediji pokušali uvesti nekoliko novina kako bi se oduprijeti sve većoj dominaciji Facebooka i Googlea na tržištu. Nove vrste oglasa, takeover formati, native oglašavanje. Sve su to bili koraci koji će medijima omogućiti da uđu na tržište performance oglašavanja. Mediji tako pokušavaju preokrenuti sve češći trend agencija i klijenata koji se odmiču od standardnih display oglasa i sve više prebacuju budžete na Facebook i Google kako bi se domogli performance oglasa.

Midas Chatbot Display banner
Chatbot

Čini se da se stvari sada mijenjaju i mediji konačno dobivaju moćni alat koji će povezati display i performance oglase te se tako suprotstaviti globalnom duopolu Facebooka i Googlea. Midas mreža ovoga je tjedna predstavila potpuno novi performance oglašivački format za izdavače koji će im omogućiti da svojim klijentima i oglašivačima ponude ne samo sjajne display oglase kojima bildaju vlastiti brend, već i chatbot koji je integriran u već postojeće formate i tako osigurava fenomenalne performanse oglasa, daleko veće nego što su do sada imali prilike vidjeti.

Najnovija usluga koju Midas nudi svojim klijentima mogla bi potpuno promijeniti način na koji mediji serviraju oglase. Da, zvuči mrvicu pretjerano, možda čak i pretenciozno, no ovdje se zaista radi o proizvodu koji medijima može donijeti višestruku koristi. Bazirajući se na Kraken tehnologiji koju su sami razvili, ekipa u Midasu omogućila je izdavačima da postanu vlastiti performance kanal. Koristeći chatbot funkcionalnost unutar najboljih formata, intext i full screen takeover, display oglasa izdavači sada mogu komotno konkurirati globalnim gigantima. Naime, klijenti će sada biti motivirani prebaciti budžete natrag na medije, s obzirom na to da su istraživanja pokazala kako chatbot formati donose i do 20 puta više konverzija nego standardni formati. Ono što je sjajno kod ovakvog sustava je činjenica da se zakupljuje od medija po CPM-u, po punoj standardnoj tržišnoj cijeni kao svaki drugi banner na toj poziciji i nudi nevjerojatnu vrijednost za novac.

Uz chatbot display oglase, izdavači dobivaju još i niz pogodnosti. Svaki Midas partner tako dobiva i potpuno besplatnu implementaciju push notifikacija koja je do sada doprijela do milijuna korisnika. Izdavači koji implementiraju ovaj sustav moći će u potpunosti automatizirati i svoj marketinški workflow. To znači da će izdavač imati pristup podatcima iz sustava koji će mu, pogotovo uz komunikaciju putem chatbota, omogućiti da stvori potpuno unikatni CRM sustav za potencijalne klijente, moći će čitateljima ponuditi Push notifikacije te isto tako im ponuditi da se pretplate na newsletter. Midasov Chatbot, naravno, je i savršeno jednostavan za koristiti. Dovoljno je tek pet minuta za implementaciju jednostavne skripte koja će aktivirati Chatbot, te još nekih desetak minuta za implementaciju skripte te uploadanje nekoliko fajlova na server kako bi se aktivirale push notifikacije.

Ne postoji niti jedan razlog zašto izdavači ne bi isprobali najkompletnije rješenje za oglašavanje koje je trenutno dostupno na tržištu. Javite se danas kako bi ga i sami isprobali.