Oglašavanjem putem Midas platforme već smo sad ostvarili zacrtane poslovne ciljeve za 2018. godinu

Turizam u Hrvatskoj posljednjih godina cvate. Hrvatska turistička zajednica i turističke zajednice u gradovima i županijama diljem Lijepe naše ulažu velike napore i odrađuju ogroman posao kako bi što bolje promovirali vlastite turističke ponude. Uglavnom se ta promocija odnosi na strane turiste, ali sve više se prepoznaje i potreba da se noviteti u ponudi predstave i domaćim gostima i to na inovativan način – oglašavanjem na nativnim mrežama.

Poseban trud u promociji turističke ponude ulažu gradovi i županije u unutrašnjosti Hrvatske. Među njima se posljednjih godina izuzetno dobrim rezultatima istaknula Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije koja je u 2017. godini zabilježila veliko povećanje broja dolazaka i noćenja turista, povećan broj posjeta toplicama, muzejima, kao i broj raspoloživih ležajeva. U 2017. godini ostvareno je 141.793 dolazaka i 322.817 noćenja, što je rast u dolascima od 15,55 posto i u noćenjima od 14,76 posto u odnosu na 2016. godinu. Povećan je broj dolazaka domaćih turista kojih je bilo 52% te stranih turista kojih je bilo 48% od ukupnog broja turista. Kako bi ostvarili još bolje rezultate, u 2018. godini posegnuli su za novim metodama oglašavanja. Razgovarali smo sa Sanjom Škrinjar iz TZ Krapinsko-zagorske županije o iskustvu oglašavanja na Midas platformi.

1. Kako ste i zbog čega odlučili turističku ponudu Krapinsko-zagorske županije promovirati putem Midas platforme za nativno oglašavanje?

Kao što ste i sami zaključili, zagorski turizam doživljava polako, ali sigurno, svoj procvat. Od nekadašnje destinacije za jednodnevno kupanje, danas postajemo destinacija doživljaja, destinacija koja svojim posjetiteljima nudi pregršt različitih aktivnosti. Reklo bi se – za svakoga ponešto - od kulture i baštine prezentirane kroz muzeje (Muzeji Hrvatskog zagorja, Muzej Radboa, Muzej oldtimera Presečki,…) i prikaze povijesnih događanja kroz manifestacije (npr. Seljačka buna) do aktivnog odmora na pješačko-planinarskim, biciklističkim ili konjičkim stazama, zabavno-edukativnih sadržaja u parku znanosti ili adrenalinskih vožnji quadom ili vožnje helikoptera u simulatoru leta. Vikendima, u vrijeme ručka, bez prethodne rezervacije, teško da je moguće naći slobodno mjesto u našim ugostiteljskim objektima, koji svojom ponudom što tradicionalnih jela, što modernih jela inspiriranih tradicionalnim receptima te visokokvalitetnim vinima, odgovaraju i najzahtjevnijim nepcima. Tome svjedoče i mnoge nagrade i priznanja koja ostvaruju i ugostitelji i vinari. S obzirom na rast turističke ponude, od iznimne je važnosti promovirati destinaciju i tako pomoći u osiguravanju što veće potražnje. Upravo smo temeljem praćenja turističkih rezultata uvidjeli važnost, a i prednosti online oglašavanja pri čemu nas je privuklo nativno oglašavanje koje, iako plaćeni medijski sadržaj, prati “prirodnu” formu i funkciju korisničkog iskustva okoline u kojoj se nalazi taj oglas te nam se činilo prihvatljivim da naš oglas napadno ne iskače korisniku, već ga diskretno navodi do oglasa i naše službene web stranice www.visitzagorje.hr.

2. Je li vam oglašavanje putem Midas platforme pomoglo da ostvarite zacrtane ciljeve u 2018. godini? Kakvi ovogodišnji rezultati?

Svakako. Glavni ciljevi za 2018. godini koje smo zacrtali su i daljnje brendiranje te pozicioniranje destinacije “Zagorje - bajka na dlanu” kao visokovrijedne turističke destinacije, na domaćem i međunarodnom tržištu, daljnje kontinuirano kreiranje inovativne i tematski raznovrsne ponude i programa prilagođenih širem rasponu ciljnih skupina – kreiranje prepoznatljivih turističkih proizvoda te realizacija pojačanih promotivnih aktivnosti. Do kraja godine imamo još nešto više od 2,5 mjeseca, no zasad možemo reći da smo zadovoljni rezultatima koje smo postigli u prvih devet mjeseci ove godine. Do kraja rujna ostvareno je 11,24% ili 12.288 više dolazaka odnosno 6,45% ili 16.099 više noćenja nego u istom razdoblju lani. Posebno nas veseli da postajemo zanimljivi i turistima s emitivnih tržišta koji su u Hrvatsku dolazili isključivo zbog mora i sunca, a sada sve više rastu kao emitivni gosti i u kontinentalnom dijelu, primjerice Nizozemci (35% više dolazaka odnosno 41% više noćenja) ili Danci (31% više dolazaka i 31% više noćenja).

3. Midas platforma, osim u Hrvatskoj, doseže i nekoliko milijuna ljudi u regiji. Vidi li se na strukturi vaših gostiju konkretan utjecaj oglašavanja?

Kada govorimo o regiji, naši najznačajniji gosti su gosti iz Slovenije. Slovenija nam već nekoliko godina drži prvo mjesto među emitivnim tržištima, i po broju dolazaka (18,31% ili 2.099 više nego lani) i po broju ostvarenih noćenja (18,86% ili 5,304 više nego lani). U top 5 emitivnih tržišta ulazi nam i Bosna i Hercegovina, gdje se također vidi rast u broju turista (sa 5,54% više dolazaka nego lani).

4. Kakvo je vaše iskustvo u korištenju Midas platforme, je li vam bilo komplicirano pratiti kampanju?

Općenito naše iskustvo s Midas timom je odlično, kolege su nam na raspolaganju za kreiranje i oblikovanje oglasa te smo izuzetno zahvalni na potpori i pomoći koju dobivamo od strane Midas tima (veliko hvala i pozdrav Antoniu i Teni). Nadalje, sama Midas platforma vrlo je ugodna i jednostavna za korištenje pa se čak i laik poput mene, može vrlo lako snaći. Posebno nas je ugodno iznenadilo što smo odmah dobili korisničke podatke i mogućnost praćenja kampanja, dosad nismo imali takvih iskustva, obično bismo dobili pripremljeno izvješće. Ovako ipak i mi imamo mogućnost, u svakom trenutku vidjeti informacije o tijeku kampanje te još važnije, u svakome trenu možemo vidjeti koliki je CTR svakog oglasa. Takav prikaz podataka nam omogućuje da u svakom trenu možemo prilagoditi kampanju i ostvariti najveći mogući efekt.

5. Ako usporedite nativno oglašavanje s drugim kanalima na kojima se oglašavate, kakvi su rezultati, odnosno što vam je donijelo najveći benefit?

Za razliku od nekih drugih kanala u kojima je puno teže mjeriti učinak oglašavanja i direktno ga povezati s turističkim rezultatima, nativno oglašavanje svakako donosi najveći benefit upravo uvidom u korisnost oglašavanja. Prikaz impresija daje nam direktan uvid koliko je osoba vidjelo naš oglas, vidimo i koliko je puta pojedini oglas kliknut, a ključno je što možemo mjeriti uloženo-dobiveno. Znamo točno koliko smo financijskih sredstava uložili i što smo za taj iznos dobili. Ovo je i odličan alat iz kojeg dobivamo različite podatke kojim možemo usporediti različite platforme na kojima provodimo online oglašavanje i možemo reći da smo zadovoljni učincima native oglašavanja kroz Midas platformu.